Alexa Amazon Echo Google Home

Cred ca fiecare isi doreste sa aiba propriul asistent personal care sa raspunda la intrebari sau chiar sa rezolve problemele la matematica. In curand acest lucru va fi posibil.

Intrati pe piata in 2015, asistentii electronici individuali sunt, in principiu, niste boxe inteligente cu care poti interactiona. Astfel prin intermediul lor poti da comenzi vocale diferitelor dispozitive (de exemplu sa aprinda sau sa stinga lumina, televizorul, etc.), poti cauta pe internet, poti cumpara de pe internet, poti afla vremea si chiar poti sa ai o conversatie cu ei cand te plictisesti singur.

Cel mai important lucru este ca acesti asistenti sunt evolutivi in sensul ca, pe masura ce se obisnuiesc cu vocea ta pot executa comenzi tot mai complexe.

Practic in functie de necesitati poti descarca diverse aplicatii care sa le adauge anumite abilitati asa cu fac aplicatiile de pe telefonul mobil cu care ne-am obisnuit deja.

Pe langa aplicatii este foarte interesant ca tot mai multe dispozitive inglobeaza posibilitatea de comunicare cu acesti asistenti (prize inteligente, becuri inteligente, alarme, camere video, dizpozitive de inchis/deschis usi, ferestre, televizoare, etc). I final poti sa ai o casa care sa-ti raspunda la comenzi asa cum vezi in filmele SF.

Alt aspect interesant este ca poti comunica verbal cu ei ca si cum ai vorbi cu alta persoana. Vocabularul, desi limitat initial, el se diversifica permanent deoarece asistentul isi cauta permanent informatii pe internet pentru a putea raspunde la intrebarile tale. Acest lucru face posibil ca in viitorul apropiat sa ai posibilitatea ca aceste dispozitive sa te ajute sa-ti faci tema la matematica sau sa inveti sa vorbesti limbi straine.

Cei mai cunoscuti asistenti individuali sunt Amazon Echo construit de Amazon si Google Home construit de Google.

Mai jos e un filmulet din care sa intelegi mai bine si sa compari cele doua dispozitive. Vizionare placuta!

Gearbest  promotion